Lördag

Idag var det strålande sol så jag började dagen med att ligga och sola vid lagunen. Sedan tog jag en promenad till hamnen och botaniska trädgården.

De här fåglarna tycker jag ser så lustiga ut med sina svarta långa näbbar och dem syns överallt här.

Jag stötte även på den här krabaten.

Jag hann inte till gymmet idag eftersom de stänger tidigare på lördagar så istället blev det en springtur utomhus :) Solen hade gått ner och jag sprang längs med ån som var upplyst av lyktor och restauranger längs med vattnet, väldigt mysigt faktiskt. Jag såg även något mindre mysigt. En ca 1½ lång ORM! Den var mitt uppe i att äta ett djur som säkert hade varit lika stor som den själv om man hade gjort den lika smalt. Usch! Men jag är ju i Australien så det var väl bara en tidsfråga tills jag skulle få se något sådant. 
Nu ska jag fixa mig och äta middag och sedan står utgång på schemat!


Fredag!!

Jag har blivit stammis på Burger King.. nej det är faktiskt inte så illa som det låter. Men jag hänger där typ hela tiden bara för att utnyttja deras gratis internet..hehe, är ju trots allt backpacker.
Jag fick precis veta att min familj kommer hit i höst och hälsar på mig!!! Så gissa vem som är glad just nu? :D
Idag är det fredag vilket såklart betyder fest! Det är så skönt nu för jag bor hur centralt som helst och alltså nära till alla uteställen :D Hoppas att ni får en trevlig helg!


Southbank

Hej på er!
Häromnatten drömde jag att min lilla kamera mirakulöst började fungera igen. Och jag kan säga att det verkligen var önsketänkande. Det hade varit så behändigt att ha den nu när jag lever ett lite mer normalt liv, vilket innebär att jag inte åker runt och tittar på vattenfall och glaciärer dagarna långa, och inte orkar släpa med mig systemkameran var jag än går. Jag har fortfarande kvar den, går väl undermedvetet och hoppas att jag ska råka stöta på någon som är jätteteknisk av sig och hjälper mig att laga den eller något. Några bilder blev det i alla fall idag.

Jag och en jättegullig tjej från mitt hostel var på ett konstmuseum och sedan satte vi oss och drack en islatte i mysiga Southbank som är min favoritdel av Brisbane.

Tjejen som jobbade på caféet var inte bra alls på sitt jobb och vi var tvunga att påminna henne om vad vi skulle ha två gånger för att hon inte skulle ge oss fel kaffe. Slutade ändå med att jag fick min med caramel-smak och min vän sin med vanilj-smak trots att det skulle varit tvärtom. Vi skojade lite elakt om att jag borde gå till hennes chef och se till att hon får sparken och sedan ta över hennes jobb (jag vill ju jobba ett tag på café här) :P

Idag var jag på gymmet och provade på ett pass som hette Sh'bam. Det var lite som Zumba men med enklare moves (bra för mig som inte har någon koordination i kroppen :P) och jäklar vad KUL det var!! Jag var full av positiv energi efteråt och jag längtar verkligen till nästa måndag då det är igen! :D
Hoppas att ni också haft en fin dag. Kram!

Nu sitter jag i mitt arbetsrum..

..och skriver och fixar med lite saker på nätet. Ja, bildligt i alla fall. Egentligen sitter jag på en trappa utanför biblioteket som stängde för ett antal timmar sedan och använder deras gratis internet.
Innan jag åkte till Australien hade jag bott ensam i nästan tre år (lång tid, kan knappt förstå det själv) så ibland känns det lite påfrestande att dela rum med andra människor och aldrig kunna ha sitt eget ställe och göra sina saker. Idag pratade jag med en fransk kille som hade bott på samma hostel i två veckor nu och han kände samma sak. Men han hade börjat tänka på ett nytt sätt för att inte känna sig så instängd. Att botaniska trädgården är hans tomt, att restaurangerna är hans kök, o.s.v... så jag tänkte att man kanske skulle testa att tänka som honom ibland.

Gatukonst i Brissie a.k.a en tavla i min lägenhet ;)


Ny rosa ring <3

Den här godingen har jag dreglat efter i över en månad nu, och så igår när jag gick in affären där de säljer den bara för att fördriva lite tid så såg jag att den var nedsatt till mindre än halva priset! Lycka!

Fitness First

Nu ni, har jag något att berätta! Idag var jag och köpte träningsskor OCH gymkort. Jag bokade även in ett PT-pass (obligatoriskt) redan samma dag och efter det körde jag cirka en timmes kondition på egen hand. Jag var så taggad och ville bara köra igång direkt!

Lite komiskt var det när vi skulle fylla i papper och sånt innan.
Jag: Ska jag fylla i min adress? Jag kanske bara bor på samma ställe i två dagar till.
Tjejen på gymmet: Ja fyll i den ändå så får du säga till oss om du flyttar.
(Jag kommer att få ringa er stup i kvarten och ändra adress tänkte jag..)
Tjejen på gymmet: Var bor du föresten?
Jag: På Elizabeth Street...ehm...mer än så vet jag faktiskt inte.
Tjejen på gymmet: Okej vad heter ditt hostel? Vi kollar upp adressen åt dig.
Lite senare:
Tjejen på gymmet: 220 Elizabeth Street, 4000 Queensland var det.
Jag: Jaha vad bra, då vet jag var jag bor.

Jag fick svara på lite frågor om hur länge jag hade velat börja träna och vad mina mål var och sådant.
Tjejen på gymmet: Så du har alltså velat börja gymma ett tag men ville vänta tills du hade slagit dig till ro?
Jag: Ja, precis, nu har jag rest ett tag och nu känner jag att jag vill stanna här och mer leva ett vardagsliv.
Tjejen på gymmet: Ja men det låter ju bra. Du har ju inget jobb.. och du har ju ingen lägenhet...men nu har du ju tagit första steget till att slå dig till ro här i alla fall!

Hon hade även lite funderingar över Sverige
Tjejen på gymmet: Jag skulle jättegärna vilja åka till Sverige en dag!
Lite senare frågade hon något om Schweiz
Jag: Sverige..
Tjejen på gymmet: Är inte det samma sak?
Jag: Nej..
Tjejen på gymmet: Nehe oj förlåt! Ligger Sverige nära England?
Jag: Njae..mer nordligt, det är nästan så långt norrut man kan komma i Europa
Tjejen på gymmet: Så det ligger ungefär vid Polen?
Jag: Nej, högre upp än så också
Tjejen på gymmet: Jaha okej. Så..har ni ett eget språk i Sverige?
Jag : Ja, svenska
Tjejen på gymmet: Jaha. Kan du prata det flytande?

De flesta i Australien har faktiskt bra koll på Sverige men ibland stöter man på sådana här också ;P


White Mocca med chokladsås

Jag har hittat ett café med gratis wifi, där man själv får hälla på chokladsås, strössel och allt möjligt gott på sin kaffe. I like!

Idag har jag varit duktig och kollat upp en massa parktiska saker på nätet. Tråkigt men nödvändigt. Jag har även varit på jakt efter ett par sportskor så att jag kan ta tag i träningen igen. Jag hittade ett par Adidas-skor som verkade bra som kostar 160 dollar och när jag prisjämförde de på nätet senare kom jag fram till att de kostar motsvarande 100 dollar i Sverige, allt här är så himla dyrt! Och tänk bara vad man kan få för icke-sportskor för de pengarna (!!) Ja, det är nog därför det aldrig blir att jag köper några nya..

Brisbane

Hej!!
Äntligen har jag tid att uppdatera. Nu har jag varit i Brisbane några dagar och jag planerar att stanna här ett tag framöver. Sedan jag kom hit har jag bland annat mött upp en vän som jag lärde känna i Sydney och två australiensiska tjejer som jag också träffade i Sydney men som är härifrån. Jag har även lärt känna en del nya människor. Som jag har nämnt tidigare så är alla här så himla trevliga och lätta att prata med. Jag har varit ute på lite olika ställen och nattlivet verkar bra :) Lagunen är ganska liten men fin och räcker för mig :) Jag har även gjort lite sightseeing. Vädret har varit väldigt fram och tillbaka sedan jag kom hit. Idag har det regnat minst fem gånger och mellan det har solen kommit fram. Men det är i alla fall varm så jag är glad! Till skillnad från Melbourne och Sydney så är ju klimatet tropiskt här. Jag hade hört väldigt mycket om den här staden innan jag kom hit, både bra och dåligt, men jag ville gärna skapa min egen uppfattning så jag ska stanna här ett tag och se hur jag trivs :)

En del av lagunen.


Vi var på en liten båttur idag. Såhär ser det ut längs ån som går genom Brisbane.

Snabb-uppdatering

Hej! Ledsen for samst upptadering. For ett par dagar sedan akte jag alltsa till Brisbane. Min respartner Sara akte till Sydney sa de senaste dagarna har det blivit valdigt mycket spontan-hang med nya manniskor - darav ingen tid till att anvanda internet. Nu ar min internet-tid har slut ocksa sa jag kan tyvarr inte beratta mer men ska forsoka att logga in imorgon igen, kram!
P.S, ska anvanda min laptop da sa att ni slipper lasa inlagg utan de svenska bokstaverna.

Hej!

Solen fortsätter att skina och även idag har jag suttit ute och läst i parken.
Imorgon är min sista dag i Melbourne. På ett tag i alla fall. Det är så skönt att veta att jag har möjligheten att komma tillbaka hit snart igen utan att behöva åka över halva jorklotet.
Mitt nästa stopp blir Brisbane, som är Australiens tredje största stad efter Melbourne och Sydney (ni kanske kan räkna ut att jag gillar storstäder). Det ska bli jättekul att komma till ett nytt ställe! Det tråkiga är bara att det inte finns någon riktig strand där. Däremot finns en lagun som är en konstgjord liten strand och idag bokade jag boende så nära den som möjligt. Dessutom finns det en pool där jag ska bo vilket är väldigt ovanligt för hostel! Det var ju så kallt i Nya Zeeland så vi kunde bara gå till stranden någon enstaka gång och den som finns här är inte så fin så jag längtar verkligen efter beachen!
 
Såhär ser lagunen ut.


Summer

Idag var en väldigt fin dag. Om man bara går efter vad det är för månad ska det ju vara höst här. Trots det var det 30 grader och sol. Känns helt okej ;)
Det är även flera festivaler och annat på gång här så stan är full av människor.
 
Det kändes ju lite höst där ett tag i bland annat NZ men nu är definitivt sommarkänslorna tillbaka!
Nu blir det till att fixa lite middag och sedan drinkar med vänner. Kram!

Sverige är bäst på godis!

Här i Australien har de riktigt goda saker att välja på bland plockgodiset som till exempel..stenar! (Eeh..) För de får man betala 20 kr/hg och de smakar ungefär som de ser ut. I samma affär bland plockgodiset fanns även delikatesser som torkat mandarinskal och konstiga kinesiska kakor. Det fanns även något konstigt smuligt som hette något med Tuna. Valde att inte titta närmare på det.

Så än en gång har jag konstaterat att Marabou och Karamellkungen är oslagbart.

Miss you

Jag sitter och tittar på bilder från i höstas och hittade bland annat den här. Jag saknar min mysiga lägenhet. Jag saknar mina kläder som ligger i källaren hemma i Sverige. Jag saknar min lila kamera som gick sönder i januari. Och jag saknar min underbara lillasyster och alla er andra där hemma. Ni vet vilka ni är! <3


Shopping in Melbourne

Jag fyndade lite nya saker de senaste dagarna. Melbournes shopping är jättebra!

Jag älskar fjädrarna som man ska ha i håret.


See ya tomorrow!

Mitt internet vill inte samarbeta med mig just nu. I säkert en timme har jag försökt ladda upp ett inlägg med en bild men det går bara inte. Ledsen. Lovar att kompensera med minst två inlägg imorgon istället! Puss <3


Festival

Idag bestämde vi oss för att gå till Botaniska trädgården (som vi har planerat att se enda sedan vi kom hit) men som vanligt kom vi aldrig så långt. På vägen passerade vi Melbourne Art Gallery som även det fanns på min lista så vi blev kvar där ett tag. Det är ju inte som kul att ta kort på andra bilder så istället får ni se lite av min kreativitet (omgivningen vid gallerierna var så fin).






Efter det gick vi vidare för att fortsätta vår väg mot trädgården. Efter någon minut hörde vi bra musik komma bortifrån och vi blev nyfikna på vad det var. Vi gick mot musiken och inte långt därifrån gömde sig detta:

En gigantisk (och gratis) utomhusfestival! Den här dagen bjöd dessutom på strålande sol vilket gjorde det hela ännu trevligare.




Senare satte vi oss i solen och läste böcker och njöt ännu mer av solen. Ikväll blir det nog en drink med vänner. Åh, varför kan inte alla dagar vara som denna? :)


En helt vanlig underbar torsdag

Hej på er! Vad tycker ni om min nya design på bloggen? Visst är den fin? De här två söta tjejerna har hjälpt mig att fixa till den: Emma och Nelly.

I vandarhemmet som jag bor på just nu har varje våning en egen färg och jag lyckades hamna på den rosa (A)




Igår var jag och tre vänner ute och tog en drink. En av dem är uppvuxen här i Melbourne så han tog oss till krogar som ligger ganska gömda och som vi antagligen inte hade hittat annars. Vi var på fyra olika ställen. Alla var personliga och hade sin charm. Och alla låg inom fem-tio minuters promenad mellan varandra. I den här staden har verkligen varenda gata och hörn något att erbjuda. Man kan alltid hitta på något kul, oavsett vilken dag i veckan det råkar vara.

Väldigt avslappnat ställe. Det var ganska stort och de flesta sitter ute på balkongen om ni undrar var alla människor är ;P


Tequila-drink med salt istället för socker på kanten ;)


Det var jättesvårt att fånga stämningen på bilden men detta stället var sjukt mysigt. Det är på en liten bakgata under bar himmel.


De vackra stunderna

Sitter på mitt nya favoritställe (inomhusträdgården) och kopplar av. Tänker på fina saker med livet. Hur glad jag är över att vara där jag är just nu. Hur lyckligt lottad jag är som är uppvuxen i ett land där man får bestämma över sin egen framtid. Där man får möjligheten att förverkliga sina drömmar. Jag älskar att vakna upp varje morgon och kunna göra precis vad jag vill. Inga krav från något håll. Jag uppskattar att få se det fina i varje dag som passerar.




Cheap Tuesday

Jag trodde typ att jag hade sagt allt jag hade att säga om bilar efter mitt långa inlägg förut men jag måste bara visa en sak;

Jag blev ju liksom lite kär <3

I Australien är tisdagar lika med billig pizza och då vallfärdar alla ungdomar till Domino's. En sak som är lite konstigt här är att tex donken och BK inte har glutenfritt bröd, men det har däremot flera pizzerior, caféer m.m. I Sverige är det väldigt ovanligt med glutenfri pizza så det här var kanske fjärde gången i hela mitt liv som jag åt det ute.
 
Mums!

Back in The City

Hej!! Hoppas att allt är bra med er. I brist på tid blev det tyvärr ingen uppdatering igår. Nu är jag tillbaka i Melbourne igen och jag förstår verkligen varför den här staden är så omtyckt, jag gillar den bara mer och mer för varje dag som går. Den känns så levande, det är fullt med caféer, gallerier, gatumusikanter m.m här. Det finns även många gröna parker nästan mitt i stan.




Just nu bor jag och Sara i ett jättemysigt dubbelrum på ett vandrarhem cirka tio minuters promenad till innerstan. Precis utanför finns en stor park och Melbourne Museum som vi har besökt idag.



Här finns gartis spårvagnar som går runt stan och vid varje stopp ropar en röst ut vad man kan göra vid den stationen, jättebra för turister!
Hörs imorgon! <3


Sol, vind och vatten...

Idag fortsatte vi vår resa på Great Ocean Road. De här fåglarna bodde utanför vårt rum och var inte alls rädda. Man kunde ha dem sittandes på sin arm och mata dem. En tyckte nog att det var lite smutsigt hos dem uppe på taket så han stod och puttade ner löv och annat på vårt bord på verandan, såg ganska kul ut.


Lite senare såg vi fler roliga fåglar, bland annat papegojor. Även dem kunde man mata. De kom och satte sig på ens armar, huvud, rygg, där de hittade en bra plats helt eneklt. De var väldigt snälla tills någon annan kom och började ta för mycket av "deras" mat, då kunde de stå på varsin arm och tittat på varandra och skrika, haha.


Vi såg koalor och kängurur också men fick tyvärr inga fina bilder, men om jag lyckas ta några bra bilder nån annan dag så lovar jag att lägga upp dem :)
Även idag stannade vi såklart på flera ställen och tog bilder på de vackra stränderna och klipporna. Här kommer några av mina favoriter:







Great Ocean Road

Då har vi börjat vår lilla resa - en roadtrip på The Great Ocean Road. Det är en otroligt vacker kustväg i södra Australien med små byar och stränder längs med hela vägen.


Vi började med att besöka ett surf-museum i en mysig liten by med endast surf-affärer.


Ungefär såhär ser det ut på stora delav vägen.
Det blev många stopp, med den ena vyn finare än den andra.






Hej!

Igår gick vi ut för att testa på utelivet här i Melbourne. Såhär såg jag ut;


Jag tror att jag hittde jordens mysigaste bar. För det första var servicen långt över standard. Inte nog med att de letade upp sittplatser till oss när vi kom OCH serverade oss vid bordet trots att det var fullt med folk. Jag blev även erbjuden en rosa filt för att jag antagligen såg lite frusen ut! För det andra var inredningen underbar, jag skulle kunna bo där inne! Och för det tredje serverade de farligt goda drinkar. Nu önskar jag att mina vänner hemma i Sverige var här istället så att jag kunde ta med er alla dit! <3

Lägg märke till den fina menyn! Den hade små sagoberättelser som beskrivning på drinkarna istället för en vanlig innehållsförteckning, love it!



Nu vet jag exakt hur jag vill att mitt badrum ska se ut.
 

Idag hade vi tänkt utforska staden lite mer och bland annat gå till hamnen men vädret var tyvärr inte det bästa så istället chillade vi i den här mysiga inomhus-parken. Den ligger lite avskilt några våningar upp i ett jättestort shopping-center och har stora glasväggar på båda sidorna. Varför har de inte något sådan i Sverige? Perfekt för regninga dagar som denna!


Vi hade en liten spelturnering. Ni som är vidskepliga, läs detta: innan vi började en omgång yatzy frågade jag min vän vad som hände om man fick lika mycket poäng och efter det följde den här omgången. Tyvärr vann hon sedan på sista kastet, men lite creepy var det ändå. Dessutom hände det flera gånger att vi fick samma saker precis efter varandra.


Melbourne

Sitter på ett mysigt café och gör planer för de närmsta dagarna! :) På söndag ska jag nämligen åka på en liten 3-dagars-resa till en av Australiens vackraste platser. Mer om det får ni veta senare!





Min vän Sara hade varnat mig för att vandrarhemmen i Australien inte alls är lika bra som de i Nya Zeeland men jag hade inte väntat mig att det skulle vara SÅ illa som det är. Just nu bor vi på övervåningen av en bar i ett dubbelrum. Utanför duscharna sitter en lapp där det står att den som konstant spyr därinne måste sluta upp med det om den inte vill få ett straff. Känns ju jättefräscht att gå in där och ta en dusch. Men man kan ju inte låta bli att duscha heller, liksom. För rummet får vi pröjsa nästan dubbelt så mycket som vi gjorde på vissa vandrarhem i NZ som var så himla mycket bättre. Det enda som är bra här är att vi har ett eget rum och bor så centralt det bara går. Ganska skönt eftersom det är fredag och blir utgång ikväll!

Hej på er!

Update: jag befinner mig nu i Melbourne som är en favorit bland många svenskar. Jag är ganska trött efter endast två timmars sömn (planet gick alldeles för tidigt på morgonen) men är samtidigt taggad över att vara här! Jag har gått runt lite i stan och det verkar vara mycket liv och rörelse här, känns ganska skönt att vara i en storstad igen! Det ska tydligen vara en väldigt kulturell stad också så det ska bli spännande att se vad den har att erbjuda :) Hörs snart igen, puss!

RSS 2.0