NK

Jag var och tittade på NK:s julskyltning härom dagen. Den var inte så fin som förra året men jag fastnade för ett av skylfönstrena - ett julbord där allting var gjort av sötsaker. Det ser liksom sliskigt men gott ut på samma gång.







Uppe med tuppen

Hej på er! Nu närmar sig verkligen december och det till ära började jag dagen med att tända ett ljus. Nu ska jag snart ge mig ut i vinterkylan och åka till jobbet, men jag har pälsat på mig och struntat i allt vad snygg heter ;) och från och med nu kan jag blunda på nattbussen utan att bli jättetorr i ögonen, wohooo!

Och så var det pyntat..

Det är synd att det är så svårt att fånga en speciell stämning på bild för att det är verkligen supersupermysigt här just nu! Jag skulle vilka bjuda in er alla haha. Här kommer i alla fall ett par bilder;











Blev det fint?
Granen ska jag klä en annan dag och då kommer ni såklart få sen den också :)
Ha en trevlig kväll, puss!


Tänd ett ljus..

Nu har jag tänt en massa ljus och ska göra min lägenhet lite mer julig och dricka säsongens första kopp glögg <3
Självklart står radion på Vinyl som bara spelar julmusik.

Hej hej!


1:a advent

Hej alla söta! Hoppas att ni har haft en mysig morgon. Idag är det äntligen 1:a advent, det känns så kul att julen är på väg nu när jag har bestämt mig för att stanna i Sverige över julen. Jag önskar att jag var ledig idag så att jag kunde julpynta men det får bli en annan dag. Jag har i alla fall satt på en julskiva som jag sitter och lyssnar på nu innan jag åker in till stan.

Bara en bild som jag tog..


Dragon's castle

När man jobbar i centralen träffar man på alla möjliga sorters människor med alla möjliga sorters frågor och kommentarer.
Idag var det en kille som kom fram till mig och frågade "Do you know where the dragon's castle is?". Jag sa att jag inte visste var det låg och frågade vad det var för något men det enda jag fick till svar var "I've heard it's the most awsome place in the world". Jag vet fortfarande inte om han skojade med mig eller om han var allvarlig. Haha!

Tusen gånger starkare

Jag har velat se "Tusen gånger starkare" länge nu men ingen har velat se den med mig för att alla tyckte att den verkade barnslig, men härom dagen gick jag och en kompis och hyrde den och då frågade han i videobutiken om vi inte var lite för gamla för den, haha.
Hur som helst kan jag säga att den var för en yngre målgrupp och det var ingen höjdare till film men däremot älskade jag en av karaktärerna i den. Det var en tjej som hette Saga som började i en ny klass där det fanns tydliga grupperingar. Men hon hade inte en enda förutfattad mening utan behanlade alla lika och tog de för vad de var, personer med unika egenskaper som hon gärna ville upptäcka genom att prata med perosnerna istället för att placera dem i fack från början som väldigt många människor gör. Man blev glad av att se det och önskade att fler kunde vara som henne.


Ögonlaser

Hallå där! Tänkte berätta att operationen gick jättebra och allt är som det ska.
Det känns helt oroligt och jag har fortfarande inte riktigt blivit van vid tanken att jag kan se allt endast med mina egna ögon. Jag tänkte nyss att jag kanske borde ta ur mina linser snart och imorse när jag precis hade vaknat tänkte jag flera gånger att jag skulle sätta på mig glasögonen.
En stund innan behandlingen fick jag lugnande och precis innan operationen hällde de lokalbedövande vätska i mina ögon. Behandlingen gick väldigt snabbt, mindre än tio minuter skulle jag tro. Det var väldigt svårt att föreställa sig innan hur det skulle kännas och hur det skulle se ut när de operarerade. Det gjorde lite ont och var obehagligt men man hade ju ändå kunnat vänta sig något mycket värre.
Efteråt fick jag sitta i ett mörkt vilorum i en halvtimme, sedan gjorde de en snabbkontroll av ögat och efter det fick jag åka hem. Det var inte helt lätt att ta sig hem då jag knappt kunde se något. Det var som att försöka titta på solen. Man kan vända huvudet ditåt men det går bara inte att hålla ögonen öppna, man kan endast kisa. Det var inte endast på grund av ljuset det var så utan det gick bara inte, just då hade jag ju ett sår i ögat kan man säga. Det sved, gjorde ont och rann en massa tårar. Så höll det på i cirka fem timmar. När jag kom hem la jag mig med alla lampor släcka på sängen och lyssnade på radio, med ögonen stängda såklart. Även när jag var tvungen att resa mig upp och göra något kikade jag bara då och då, men kände mig för det mesta fram trots att alla lampor var släckta. Jag var väldigt hungrig men kunde ju inte göra något åt saken själv men en väldigt snäll kompis till mig köpte en sallad och tog med hit som jag åt med stängda ögon. Sedan låt vi bara och pratade och lyssnade på musik tills vi somnade.
När jag vakande idag var min syn oväntat bra. Allt det jobbiga från igår hade försvunnit helt. Jag var lite svullen runt ögonen och lite ljuskänslig men annars var allt jättebra. Jag kunde till och med gå till jobbet senare på dagen.
Nu har jag några restriktioner som jag måste följa i en vecka; jag får inte sminka ögonen, jag måste ta ögondroppar tolv gånger om dagen och jag måste ha solglasögon i solljus. Det sistnämnda lär inte bli särskilt aktuellt i alla fall haha.
Jag är så himla glad att jag har gjort den här operationen, det var värt varenda krona!


En bild på mig idag.

God morgon!

Idag är det dags för min ögonlaseroperation! Jag är inte nervös men däremot lite pirrig. Det känns så otroligt att jag kommer att kunna se bra utan linser eller glasögon. För ett par år sedan visste jag inte ens att man kunde göra sådana här operationer och jag hade aldrig kunnat drömma om att jag någon gång skulle se bra igen.
Jag var ju tvungen att skjuta upp min resa pga det här men det är det absolut värt! För det är ett sådant tillfälle då det verkligen kommer att bli skönt att inte ha linser. Jag kan vara i solen utan att bli torr i ögonen. Jag kan sova på planet och på tåg utan att bli irriterad i ögonen. Jag kan simma och testa vattensporter utan att vara rädd att jag ska få vatten i ögonen och tappa linserna. Synfel begränsar en mer än man kanske tror.
Jag berättar senare hur det gick.

Igår skulle jag och en kompis laga mat och hyra film. Efter att vi hade velat runt i affären och en timme (typiskt mig) kom vi fram till att vi skulle göra våfflor. Mitt våffeljärn var alldeles dammigt och jag kom snart på varför.
Ibland får man vara påhittig när man bor litet.Våffla nr.1Våffla nr.2Våffla nr.3Våffla nr.4!
...och sen tog smeten slut.

...

här är smyckena som jag köpte i helgen



God morgon! Någon annan som är vaken?

I helgen var jag på stan med min syster. Vi åt på ett café som heter The Coffeeplace. De har gott fika och prisvärd lunch, och de som jobbar där är väldigt trevliga vilket alltid är ett stort plus.

Vi gick även runt och kollade i lite affärer, jag hittade ett par örhängen och ett armband, bilder kommer upp senare.
Sedan åkte vi till Uppsala. Jag har inte varit där på länge men det var mysigt :) Mötte upp en vän där för en fika och det som alltid är så skönt när man är ute i en mindre stad är att det inte är så himla mycket folk överallt. Jag älskar Stockholm men jag tycker att det är lite jobbigt att var man än går är det fullt med folk, ska man gå och äta eller fika nånstans finns det knappt någonstans att sitta. Det känns helt enkelt som att det är för litet för alla som bor där.

Them

Ikväll blev jag övertalad av min syster att se "Them" och efter 1½ timme kan jag nu äntligen andas igen. När jag var yngre älskade jag skräckfilmer men nu ser jag dem knappt aldrig, jag blir så himla rädd och sitter där som förstenad. Det värsta med just den här filmen är att den är baserad på verkliga händelser, usch jag blir så illa till mods när jag tänker på det. Men om ni gillar rysare så kan jag rekommendera den! Innan vi kröp upp i soffan i min lägenhet gjorde vi självklart ett besök här:

Ha en trevlig fredagskväll nu, puss :)


Dagens outfit


Glasögon



På torsdag nästa vecka är det äntligen dags för min ögonlaseroperation som ska ta bort mitt synfel. I väntan på det kommer jag att gå runt med de här bågarna som jag har fått låna av kliniken.


Uppskattning

Vad härligt det är med glada människor. Personer som är trevliga bara för att de är det och inte för att de vill ha ut något av det. Personer som vet att de inte är perfekta men som alltid har en positiv inställning så att man verkligen gillar dem ändå. Personer som hjälper till för att de bryr sig om andra trots att de själva inte har fått hjälp av just den personen innan. Personer som är öppna för att bli vän med andra människor istället för att prata bakom deras rygg innan de egentligen känner dem. Personer som ler mot främlingar. Personer som uppskattar när man försöker förklara något för dem istället för att se det som kritik. Personer som lyssnar när man berättar sina hemligheter för att de bryr sig och inte för att de är nyfikna. Personer som kan få en att glömma bort vilken dålig morgon man hade på ett ögonblick. Personer som påverkar andra människor positivt bara genom att vara sig själva. <3

Efter regn...

...kommer solsken


Goodbye

Efter flera år har min mobiltelefon till slut gett upp, sorgligt men sant. Jag gillade den verkligen även om alla andra tyckte att den var gammal och omodern.
Ni kan alltså kontakta mig på mitt jobbnummer tills jag köper en ny (och vänta er inte att det blir alltför snart, jag känner mig helt lost i elektronikdjungeln och införskaffar bara sådana saker när jag verkligen måste).
Då och då brukar jag dokumentera gamla sms på datorn, de som på något sätt är speciella och som jag inte vill radera. Tyvärr gick jag nu miste om några sådana när min mobil dog. Jag borde ha gjort det tidigare, min mobil började bete sig konstigt för flera veckor sen, varför skjuter man alltid upp saker?
Jag får se vad det blir för telefon härnäst då, ingen Iphone i alla fall. Jag gillar telefoner som är lite mindre, enkla att använda och såklart fina :) Något i den här stilen är exakt vad jag letar efter;




Flumm flumm flumm

Roligare har man väl aldrig än när man är övertrött? Då man skrattar åt allt och inte missar en enda chans att dra ett skämt. Det är då ens kära vänner skickar sådana här sms "HAHAHA Va? Jag börjar bli orolig för dig nu :-(" och man tycker att även det är vääldigt kul :D

God kväll

Idag var jag i stan för att köpa några speciella saker, jag hade inte tänkt shoppa någonting annat. Det var innan jag gick förbi Bik Bok och såg att de hade halva priset på allt! Jag hittade bland annat lite fina smycken <3

Hej

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av att ta körkort. Men ändå drömde jag härom natten att jag körde runt i en rosa bil, något som jag har drömt säkert fem gånger innan. Det roliga var att jag verkligen gillade bilen men var kass på att köra och tyckte att det var jätteläskigt. Om jag nu skulle vilja ta något form av körkort på riktigt så skulle jag kunna tänka mig att åka runt på en sån här:

Up in the Air

Jag älskar nagellack, de kan piffa upp vilken outfit som helst och har blivit tillägnade en hel hylla i mitt badrumsskåp. De här två fina lacken fick jag av min moster härom dagen.
 
Det bruna är supersnyggt att ha nu på hösten :)

Något annat som passar jättebra på hösten är ju mysiga filmkvällar. Igår kväll gick jag och en kompis all in för en sådan med chips, dipp, godis, äppelmust, you name it. Tyvärr var inte filmen någon höjdare, det var titeln "Up in the Air" som lockade mig, jag brukar gilla sådant som har med resande att göra. Men efter en halvtimme bestämde vi oss för att stänga av filmen då jag höll på att somna och ingen av oss ens hade förstått handlingen än. Men jag hade ju trevligt sällskap så kvällen var lika bra för det :)

Världen är liten

Idag hade jag en mycket trevlig lördagskväll utan en droppe alkohol. Jag börjar faktiskt tycka att en café-runda känns mer lockande än en bar-runda. Det är ju så mysigt :) Under kvällen såg jag två personer från mitt förra jobb, fyra personer från min förra skola och två kändisar. Stockholm må vara Sveriges största stad men ändå lyckas man stöta på folk hela tiden.

Igår när jag var på stan fastnade jag för ett av NK:s skyltfönster.
 
Okej, jag erkänner, jag skulle inte ha nåt emot att ha ett rum hemma som såg ut sådär ;)

Dagens outfit

Dagens outfit är vald av världens bästa lillasyer Emma <3 






Söta örhängen från Betsey Johnson. Jag är fullkomligt förälskad i hennes design!


Heeeeeeeej! ;)

Ledsen för helt sämst uppdatering på senaste tiden. Nu är jag äntligen ledig efter jobb nio dagar i rad och en massa andra saker att göra. Igår spenderade jag hela eftermiddagen och kvällen med familjen och idag har jag sovit ut så nu är jag tillbaka igen.

Förra veckan var jag på Boostergalan, en fest som företaget jag jobbar för anordnar för finalisterna i en säljtävling. Jag gick hem som lycklig vinnare i både lagtävlingen och den indviduella tävlingen med flera hundra tävlande personer runtom i Sverige, lite rikare och utsedd till årets säljare :) Här kommer ett par bilder från kvällen:









RSS 2.0