Emu Park

Det andra stället som killen på peterpans rekommenderade var som sagt Emu Park och jag är så glad att han berättade om det för att det var hur mysigt som helst! Det är väldigt litet och de flesta har aldrig hört talas om det, inte ens de som reser på kusten.
"Stan" var väldigt söt och prydlig och hade en gammaldags känsla till sig.
"The Singing Ship" är en hyllning till upptäckaren James Cook. Ljud skapas genom vinden som blåser genom seglet.
Hostelet var ett av de bästa jag har bott på. Det likande mer ett hotell.
 

Town of 1770

Efter Fraser Island kom jag tillbaka till Rainbow Beach och sov där en natt. Efter det hade jag två nätter att spendera tills jag skulle anlända nästa ställe på kusten som är ett måste att se. Jag gick till Peterpans (en "resebyrå" som har hjälpt mig att boka in allt på min resa på östkusten hittills) och frågade vilka två ställen de kunde rekomendera på vägen dit. Jag reser med buss för tillfället och avstånden här är så stora att man behöver dela av det lite. Dessutom vill jag se så mycket som möjligt :) I alla fall ett av de ställena var Town of 1770. Det fick det namnet för att den brittiska upptäckaren James Cook hittade platsen år 1770. Jag hade en dag att spendera där men det regnade på morgonen så jag vågade inte planera in någon aktivitet utomhus utan chillade bara på hostelet. Det var dock väldigt lugnt och fridfullt där så jag hade en trevlig dag ändå. Det kändes som att vara på landet i Sverige och omgivningen där var väldigt annorlunda än på alla andra hostel jag varit på.
Det andra stället var Emu Park. Ett inlägg om det kommer antagligen imorgon :)

Fraser Island!

åh vad jag hade sett fram emot den här resan! I princip varenda backpacker som reser på östkusten åker dit och de flesta älskar det. Vi spenderade tre dagar och två natter på ön.
Vi blev indelade i fyra grupper och varje grupp hade en egen bil som vi körde runt med på stranden och i skogen. Det var verkligen en upplevelse! Det finns inga asfalterade vägar där så det är inte alls som att åka på en vanlig väg. Ibland körde vi i knädjupt vatten och ibland i jättemjuk sand. Ibland körde vi över stenar i stranden och det kunde bli riktigt guppigt. Lite bilder från där vi körde:
Lake Wabby:
En dingo! De är ganska farliga och tuggar på allt de kan få tag på så vi var tvugna att alltid gå minst två och två och lämna all mat på ett stort flak när vi hade ätit klart. Vi fick inte ens ta med tandkräm till tältet för att det kunde locka till sig hundarna. Om de känner en doft från tältet som de blir nyfikna på kan de riva upp hela tältet för att få tag på det de vill åt.
Maheno shipwreck.
Champagne Pools.
Lake McKenzie
På kvällarna hängde vi vid brasan :)

Rainbow beach

Rainbow beach är ett jättelitet ställe dit de flesta bara åker för att ta båten över till Fraser Island som är världens största sandö.
Vi såg en ganska annorlunda solnedgång där; från en krater i klipporna bestående av vit sand. Lite försmak av Fraser.
Det här trädet växte helt vågrätt.
En av anledningarna till att stället heter Rainbow Beach:
Jag matade en delfin men tyvärr(!!) dog min kamera precis innan det. Ni får en bild på en pelikan istället, eh.. Bilden ger den inte rättvisa men den är i alla fall sjukt stor och försökte stjäla fiskarna som vi skulle ge till delfinerna.

Noosa Everglades

Runtom Noosa finns jättefina omgivningar med sjöar och en stor nationalpark. Jag var på en resa som bestod av två dagars kanot-paddlande (kan man säga så?) och tre nätters camping. Jag tyckte dock att det var lite väl mycket så jag valde att åka tillbaka till stan och checka in på hostel den sista natten.
Jag har velat prova på att paddla kanot länge men det har aldrig blivit av tidigare. Det var kul men väldigt jobbigt, bra träning för armarna!
Här satt jag och läste och tittade på soluppgången när de andra fortfarande sov. Platsen påminde mig om Sverige faktiskt.
Promenad i skogen.
Den här hunden följde med oss överallt hihi.
Det fanns vilda koalor runt campingen.

Noosa-här kommer äntligen bilderna

Ibland när man är lite lost är det bäst att bara f.olja skylten ;)
Det fanns två stora stränder i Noosa och den här var min favorit. Fem minuters promenad från hostelet känns helt okej :)
Jag bodde på två olika hostel och jag gillade båda men av olika anledningar.
Första: lyx jämfor med andra hostel.
Andra: det var rosa!

Noosa

Idag (egentligen igår men då var jag så trött att jag bara hängde på hostelet hela kvällen) hade jag min första dag på östkusten, och den kan bara beskrivas på ett sätt; underbar.
På förmiddagen gick jag till stranden och ni vet känslan att att ligga på en strand och sola för första gången på några månader!? Går inte att jämföra med någonting annat.
Sedan gick jag till ett cafe och lyxade till det med potato skins, oliver och ett glas vin. Jag hade med mig min bok också, k.nde mig v.ldigt vuxen där måste jag säga haha. N.r jag skulle gå hem köpte jag med mig en glutenfri brownie (.skar att det finns så mycket som jag kan .ta h.r) och en flat white. Och det var den godaste flat white jag har druckit i hela mitt liv, jag skojar inte! Bara för att g.ra dagen .nnu mer perfekt liksom! :D
Sedan tog jag en liten promenad till "stan" eller vad man ska kalla det.
N.r jag kom hem frågade min roomie om jag hade ätit middag än vilket jag inte hade och då sa hon att hon hade köpt k.nguru om jag ville smaka. Så jag provade på det för första gången idag! Vilket kanske var på tiden.. Det var gott, men inget speciellt, smakade kött liksom..
Nu är det ganska sent här och jag ska g. till mitt rum och läsa lite och sen sova s. att jag kommer upp i tid till stranden imorgon ;)
Jag kan tyv.rr inte visa n.gra bilder fr.n dagen d. datorerna h.r har virus s. jag v.gar inte s.tta i mitt minneskort.

Hejdå Brisbane

Då var det dags att säga hejdå till staden som har varit mitt hem i nästan fem månader nu. Jag har haft det helt underbart här. Jag har så himla många bra minnen härifrån som jag kommer att bära med mig för livet och jag har träffa så många fantastiska personer. Men det här är inte slutet på min resa för att imorgon ger jag mig ut på nya äventyr. Här kommer att par sista bilder från Brisbane:


Sunrise

Som ni vet är jag inget fan av tidiga morgnar så att frivilligt gå upp fem på morgonen kändes helt fel men för att få se den här vackra soluppgången var det helt klart värt det.Surfers Paradise

Nu var det länge sedan jag var utanför Brisbane men pga jobb ska jag stanna här ett litet tag till så i väntan på att börja resa igen tog jag en dagstur till Surfers Paradise. Det är en jättepopuälr stad som tillhör Gold Coast dit många åker för att surfa och festa.

 RSS 2.0