En liten lektion om krokodiler

Jag var på en krokodilfarm i Emu Park. Det var väldigt intressant. Krokodiler är fantastiska djur som har många egenskaper som jag inte kände till tidigare. Guiden berättade att deras blod innehåller ett ämne som kan hjälpa till att motverka bland annat hiv! Men av någon idiotisk anledning som har med pengar att göra vill man inte forska vidare och ta nytta av det. Galet vilken värld vi lever i..
De påverkas inte heller av blodförgiftning. Deras kropp reglerar nämligen deras eget blodflöde. Om de till exempel skulle bli av med en fot reglerar kroppen så att blodflödet stängs av där och de slutar blöda efter bara några minuter!
Bara här gömde sig ca 15 krokodiler! De är experter på att kamouflera sig i vatten. Hade det inte varit för att de precis hade blivit matade hade de inte synts alls. Efter att ha varit över ytan en gång och andats kan de vara under ytan i 6 timmar utan att andas!
Man kan tro att krokodiler äter mycket men de äter faktiskt otroligt lite. Här blev de matade med kyckling och en sådan var tillräckligt för en hel dag. Så om de skulle äta ett större djur eller en människa skulle de klara sig i veckor eller till och med månader efter det utan att äta alls!
Krokodiler är otroligt kvicka och kan känna vibrationer från en människa som står helt stilla bara genom att hjärtat klappar.
Jag fick hålla en bebiskrokodil!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0