Nya Zeeland

Nu lämnar jag Australien en månad för att upptäcka Nya Zeeland. Som ni kanske har förstått så älskade jag verkligen Sydney men det är ju alltid kul att se något nytt! Här ska jag och en vän hyra en bil och åka på en roadtrip över hela landet. Vi anlände igår natt till Auckland. Det är landets största stad (lite mindre än Stockholm) men när man går runt här känns det mer som att man är i en förort eller något. Stadskärnan är liten och det är inte speciellt mycket folk någonstans. Till skillnad från Stockholm har jag dessutom inte sett en enda stressad person.
Första intrycket av Nya Zeeland är väldgt svårt att beskriva, det känns som att man inte riktigt vet var man har hamnat. Det bor många asiater här och även många som ursprungligen är europeer så utseendet på invånarna varierar väldigt mycket. På samma gata kan man hitta dyra affärer som till exempel Gucci och asiatiska donut-kiosker. Vädret ändras hela tiden. Jag har gått fram och tillbaka mellan bara linne och sedan skinnjacka hela dagen. Vi får väl se om jag får ett grepp om landet efter några dagar.

Jag kan även berätta att jag har köpt en ny kamera! Klumpig som jag är gick min förra sönder vilket jag är lite ledsen över men jag ser verkligen fram emot att börja använda min nya imorgon. Denna är mycket bättre än den gamla och jag tänkte att nu när jag är här och kommer att se en massa vacker natur är det ett bra tillfälle att bli bättre på att fotografera.

Frihet


Den här bilden symboliserar känslan jag haft de senaste veckorna.

Sydney Wildlife

Härom dagen var jag i en mysig del av Sydney som heter Darling Harbour. Jag tycker att vissa ställen här har så himla fina namn. Det finns även många ställen här med konstiga namn som till exempel Wollongong och Parramatta.
Där träffade jag en vän till min mamma. Det är kul att umgås med personer som är härifrån för då får man verkligen öva på sin engelska och man får veta saker om Australien som man inte får reda på annars :)Vi gick till en japansk restaurang och jag frågade om glutenfri mat. De kom då ut med en annan meny till mig och jag valde en rätt med biff. När de kom ut med rätten visade det sig vara endast kött. Jag frågade om man inte fick någonting till och då sa servitrisen att det vanligtvis var det men eftersom att det skulle vara glutenfritt så fick man endast köttet (hur kan de ha nåt sånt på menyn??). Jag frågade om jag inte kunde få nån sås till men hon sa att de var gluten i allt, men sen kom hon på att de hade en sås som var glutenfri och kom ut med världens minsta skål med vanlig soja (!?). Jag frågade om jag kunde få några grönsaker och fick till svar att de hade en sallad men att den var två personer. Jag undrade om de inte bara kunde blanda ihop lite grönsaker utan att ta en rätt från menyn men då sa hon att alla deras sallader hade dressingar som innehöll gluten (ska det vara så svårt att bara blanda ihop lite sallad??), till slut efter många om och men kom hon ut med en liten skål med sallad. Ibland undrar man varför vissa människor jobbar med service!

Nog om det, efter restaurangbesöket gick vi till en djurpark och jag fick äntligen se koalor och kängurus som jag hade sett fram emot sen jag besämde mig för att åka hit.
Dessa gulliga varelser sover 22 timmar om dygnet!


En wallaby 
Den här krokodilen var väldigt stor i mina ögon men skulle tydligen växa i ca 40-50 år till (krokodiler växer ända tills de dör). Vi fick veta att han var väldigt aggressiv och hade dödat sina tidigare två flickvänner och nu var tvungen att leva ensam, lät ju som en bra idé tycker jag!

Harbour Bridge


En väldigt grå bild men jag gillar den! Härifrån skjöt dem fyrverkerierna på nyårsafton.

Jobb på 60-årskalas

För tillfället har jag bara semester då jag ska resa bort om två veckor så det känns inte lönt att söka jobb. Dock så dök det upp ett jobb igår bara sådär. Härom kvällen satt jag och chillade med lite kompisar när en av dem fick ett sms om jobb på ett 60-årskalas. Hon kunde inte så hon frågade om det gick bra att jag tog det istället trots att de inte visste nåt om mig och det var inga problem alls. Jag skulle servera dricka och lite annat så jag behövde ha på mig svarta byxor vilket jag inte hade. Det fick jag låna av en tjej som jag inte ens känner som bor i samma hus som min kompis. Jag visste inte hur man tog sig till stället så jag frågade en random kille på gatan som förklarade vägen för mig och hur lång tid det skulle ta ungefär. Jag visste inte när tågen gick osv så en annan random kille som började prata med mig kollade upp det på sin mobil åt mig (har ju som sagt inget internet). Vad jag älskar människorna här alltså!
Kalaset då? Vilken fest!! Så vill jag ha när jag fyller 60 haha. De hade bjudit in 150 pers till sin enorma trädgård och fixat en egen bar (som jag stod i en stor del av tiden), grym musik och det var sjukt bra stämning :D

Ja jag lever fortfarande..

Angående min obefintliga uppdatering.. jag har inte glömt bort bloggen utan såhär ligger det till; jag har inget internet hemma så oftast när jag ska använda internet åker jag till bibblan. Problemet är att deras internet inte är så snabbt och därför har jag inte kunnat ladda upp några bilder. Jag har försökt publicera inlägg med bilder fyra gånger nu men utan resultat. En gång lyckades jag ladda upp tre bilder vilket tog mig en halvtimme (drygt!!) men innan jag hann publicera inlägget så bröts anslutningen, sån himla otur man kan ha ibland! Att blogga utan bilder blir ju inte så kul så därför har jag inte uppdaterat nåt. Men nu ska jag börja skriva ibland ändå, och envist försöka visa er lite bilder trots allt.
P.S, om ni undrar hur jag kan vara inne på Facebook hela tiden utan internet så är det för att jag har gratis FB på mobilen.

Detta låg visst kvar i arkiv så det kommer lite fel i tiden men men

Hej på er!

Just nu sitter jag på färjan (här åker man färja på "sl-kortet" :D) på väg hem för att äta middag och fixa mig. Sedan blir det utgång i Sydney för första gången!

Jag har redan träffat på två personer när jag varit ute som jag känner, lite kul med tanke på att jag bara har varit här i fem dagar. Men folk här är verkligen sociala och det är jättelätt att komma i kontakt med nya människor. Det gör att man känner sig lite mer hemma och inte ensam bara för att man har åkt hit på egen hand.

Iförrgår var jag i The Blue Mountains. Det är ett stort naturområde med berg, skog och vattenfall. Det var otroligt fridfullt och samtidigt storslaget där. Man ville aldrig åka därifrån ;)
Fina vyer är ju alltid svåra att fånga på bild men jag gjorde ett försök;
Dagens outfit

 

Tänk att bo så...

Idag har jag gått runt och försökt lära känna området. Det är väldigt fint här och alla människor verkar så glada hela tiden. Det känns som en lyx att kunna gå till den vackra stranden när som helst. Gång på gång har jag tänkt "vilken tur människorna har som bor här" och sen har jag insett att det gör ju jag också nu. Det är lite svårt att fatta, känns mer som att jag är på semester!
Lite bilder då;

Centrumet i Manly där jag bor.Nu har jag landat

Hej kara vanner!!
Efter flera manaders langtan kom jag igar antaligen till Sydney. Underbart va? Okej, jag erkanner, forsta dagen var inte sa underbar, den var faktiskt rent ut sagt en katastrof.
Dagen innan jag skulle flyga hade jag endast sovit drygt en timme da jag hade sa mycket att gora. Sedan tog resan till Australien 29 timmar. Ytterligare tre timmar senare var jag framme vid lagenheten dar jag skulle bo och da var jag valdigt trott och hade migran och ville bara vila.
Jag skulle hyra ett rum av en kille som inte var hemma sa han hade lamnat nycklarna till mig utanfor dorren sa att jag kunde ta mig in pa egen hand. Men jag kunde inte hitta till hans lagenhet sa jag skulle ringa honom da jag upptackte att min mobil var borta (som dessutom ar helt ny). Sa dar stod jag, utmattad i ett nytt land, utan nagra nummer att ringa, utan nagonstans att bo och helt ensam.
Som tur ar sa ar manniskorna har valdigt snalla och hjalpsamma. Sa efter att ha fragat om vagen, lanat telefoner, och bett om hjalp med flera andra saker slutade det med att jag fick tag i personen som hade hittat min telefon och jag ska fa den tillbaka nasta vecka. Jag hittade till slut aven lagenheten och kunde efter manga om och men antaligen njuta av nagra timmars somn tills det var dags for att stiga upp igen och fira nyarsfton.
Nyarsfirandet blev inte heller som jag hade tankt mig (inte for att jag hade planerat nanting mer an att forhoppningsvis fira det med den enda personen jag kanner har). Det blev i alla fall sa att jag firade med tre valdigt gulliga tjejer som jag larde kanna tva timmar innan tolvslaget. Vi var i stan och tittade pa de beromda fyrvarkerierna fran Harbour Bridge.
Som ni ser kan jag tyvarr inte anvanda vissa bokstaver och jag kan inte heller lagga upp nagra bilder an eftersom jag inte anvander min dator nu utan ar pa ett internetcafe, men det kommer snart.
Nu ska jag ga och se mig om i det vackra omradet Manly dar jag bor.
Kram!!

RSS 2.0