Lördag

Äntligen har jag hittat ett par shorts som sitter perfekt! Jag har letat jättelänge och till slut hittade jag dem här. Svarta, lite slitna där fram, korta och lite höga i midjan, precis som jag ville ha dem!

Jag köpte även en t-shirt som kommer att bli jättesnygg till :)

Idag var det helt underbart väder och jag och tre kompisar var på en marknad. Vi gick runt där ett tag och sedan köpte vi lunch och satte oss i gräset i solen, jättemysigt!
Igår körde vi all in på krogen, hade en jätterolig kväll. Får se om jag ska ha en lugn kväll idag eller om det blir några glas vin. Trevlig helg på er!

Birth of Buddha Festival

I helgen hade Brisbane ordnat en tre dagars festival för att fira Buddhas födelse.
En rad bilder med korta texter under berättade historien om Buddhas liv, vilket var väldigt intressant.

Runtomkring kunde man hitta texter med fina budskap.

Festivalområdet var prytt av en massa färgglada lampor, riktigt mysigt när det hade blivit mörkt.

I slutet på varje kväll bjöd festivalen på fyrverkerier. De sköts från en bas placerad i vattnet och det var otroligt vackert.
Labour Day

Just nu sitter jag med en kaffe utanför biblioteket och använder deras wifi. Det märks att det börjar bli svalare här, hösten är ju påväg. Idag är det 23 grader vilket ändå känns helt okej för årstiden :)

Idag är det Labour Day i Brisbane (datumet varierar på olika ställen i Australien) vilket motsvarar arbetarrörelsens dag i Sverige den första maj. Labour Day inträffar alltid på en måndag i Australien så de allra flesta har en långhelg vilket märktes av igår då det var fullt med människor ute trots att det var en söndagskväll. Idag är det däremot väldigt lugnt och tyst på stan :) Jag såg att ett par affärer hade öppet trots att det är en public holiday så det blev lite mer shopping för min del. Jag blir nog tvungen att köpa en ny resväska snart!
Han som jag köpte kaffe av kom btw precis ut till mitt bord och gav mig en gratis muffins bara sådär, de är nog påväg att stänga nu. Folk här är ju bara så himla gulliga!

Shopping från helgen

Provjobb

Hej alla fina!
Sedan jag kom tillbaka från Byron Bay hade jag bestämt mig för en nystart (månaden innan det bestod som sagt mest av att sola och festa). Det har varit sjukt härligt med lååång semester men nu är jag taggad på att börja jobba igen. Så de senaste två dagarna har jag jobbat på mitt CV som jag var tvungen att ändra en hel del. Standarden här på ett CV ser helt annorlunda ut än i Sverige. Jag hade fått ihop ett igår som jag var väldigt nöjd med och idag var det dags för att ge mig ut och börja söka jobb. Min plan var att gå till varenda café, bageri m.m jag kunde hitta, då jag känner flera som har sökt jobb i veckor utan någon lycka. Men redan efter andra stället jag gick till gav de mig ett pass, så på tisdag ska jag provjobba på att café! Jag är sjukt glad just nu, det ligger dessutom jättenära mitt hostel, perfekt! Jag hoppas att allt går som det ska och att de vill ha kvar mig :)
Efter mina fem minuters jobbsökande blev det lite shopping ;P bilder kommer i helgen!
Annars då? Hela helgen består av festligheter, ikväll blir det utgång med en massa vänner, imorgon födelsedagsmiddag och på söndag antagligen avskedsfest för en vän som ska lämna Australien.
Kram! <3


Bra sysselsättning en regnig dag

Jag var i en jättemysig smyckes- och pärlaffär.

Jag köpte det här armbandet.

Och det här armbandet gjorde jag själv i affären av material som jag köpte där. Det står "Trust" på berlocken med text.

RSS 2.0