Ny ring

Köpte egentligen den här för ett par månader sen i Sydney men det har inte blivit att jag har använt den förut.

Surf babe

Hej!
Igår satt jag hela kvällen och valde ut bilder som jag ska ha till två album som jag ska göra; ett om Australien och ett om Nya Zeeland. Det tar sin lilla tid eftersom jag ska gå igenom bilder från ett helt år och har flera tusen att välja på. Man börjar verkligen längta tillbaka när man sitter och tittar på dem!
Jag fick även en idé när jag hittade den här bilden som jag tog på ett surfmuseum;
Jag har letat efter en tavla i en speciell stil till min hall ett tag men nu kom jag på att jag skulle kunna redigera och förstora upp den här egna bilden på canvas istället :) Det skulle väl bli snyggt?

Beijing

Hej! Hoppas att ni haft en fin helg. För mig känns det som helg jämt eftersom jag alltid är ledig. Idag ska vi hälsa på gammelfaster som ska bjuda på glutenfria våfflor :)
Det enda jag har visat er från Peking-resan är ju bilder från Kinesiska muren så nu tänkte jag lägga upp lite bilder från resten av min semester där.
Såhär såg det ut på flygplatsen. Men det var långt ifrån hur det såg ut när man kom utanför flygplatsen. Det första som hände när jag hade landat var att mitt Visa-kort käkades upp av en bankomat. Kortet fick jag aldrig tillbaka och det blev ett himla krångel för att kunna få ut kontanter då de flesta bankomaterna inte accepterade mitt andra (svenska) kort och dessutom bara hade menyer på kinesiska.
Till slut kom jag därifrån och jag möttes av ett kallt och grått Peking.
På den här gatan låg mitt hostel.
Till skillnad från Hong Kong var Peking inte ett dugg influerat av västvärlden så det var väldigt kul att de hade H&M där (det finns däremot inte i Australien!). Priserna låg som i Sverige och verkade vara en ganska exklusiv affär för kineserna för att det var knappt några människor därinne.
Gick man däremot till en vanlig shoppinggata/markand kunde det se ut såhär. Fullt med småaffärer och stånd med kläder, mat och prylar.
Jag var på Beijing Zoo där man bland annat kunde se pandor. De ser ju så himla kramgoa ut! Tyvärr sov alla pandor så jag fick ingen bättre bild än den här.
Att ta sig fram i Peking var inte det lättaste!
Sådana här godisaffärer fanns överallt. Köpte med lite "godis" hem till familjen men det var ingen hit. Såg lite konstigt ut när man tog av papperet och smakade tydligen potatismjöl, hmm..
Ingången till den Förbjudna staden där endast de högt uppsatta personerna bodde och hade tillträde förr.
En av byggnaderana i den Förbjudna staden.
Himmelska Fridens Torg.
Birds Nest och Water Cube från Olympiska spelen 2008.
Sjuukt mkt människor vid tunnelbanan. Vi skulle ner till perongen och vips så stod vi i en rulltrappa som vi inte ens såg att den fanns, hade bara hamnat där med strömmen av alla människor :P
Sådär, en liten sammanfattning av det som jag såg och gjorde i Peking :)

Söndag

Hej! Är fortfarande i Karlstad. Vilket betyder att dagen har varit ganska chill :) Idag läste jag ut "Väninnan" av Denise Rudberg. Jättebra var den! Kan verkligen rekomendera henne för er som inte läst nåt av henne.
En spontanbild som Alex tog på mig i bilen idag.
Och en bild från igår. Vackra Värmland täckt av snö.
 
 
 
 
 
 
 
 

I said I had to go. You said you'd meet me. On the sunny road.


Snow on a branch

Hej hej!
Nu sitter jag på tåget till Karlstad. Efter många om och men har jag äntligen fått igång det trådlösa internetet (ungefär lagom till att vi är framme, men men..) Ska bli lika skönt som alltid att komma bort från Stockholm i några dagar :)
 

Snö

I Stockholm har det snöat massor de senaste dagarna och det är så himla vackert utomhus nu!
Imorgon ska jag till Karlstad, hoppas att det är lika mycket snö där så att man kan knäppa lite fina bilder där också :)
 
 
 

Än är inte julen över

Idag var mamma över på lite julfika hos mig trots att julen enligt kalendern har tagit slut. Mamma ville så gärna komma hem till mig innan jag tog bort mitt julpynt :P Jag har iofs ingen lust att ta bort det nu även om man borde. Jag har inte haft nån julkänsla sen typ nyår men det är ju så fint med alla dekorationer :)
Visst har jag en söt gran? :D
Passade på att köpa Dumle-gingerbread som jag har vela testa i en månad nu innan det är för sent. Smakade som dumle med pepparkaksdeg inbakat, sjuukt gott!
Improviserade ihop lite julgodis. Blev förvånad över hur lyckade de blev! Brukar bli katastrof ibland när jag ställer mig i köket, även om jag har ett recept att följa haha.

Seg på morgonen

Idag hade jag tänkt gå upp lite tidigare än vanligt, vid åtta-nio typ för att få en lite bättre dygnsrytm. Men det gick ju inte alls. Ställde ringklockan på snooze typ fem gånger och är spänd i hela huvudet :/ Nä fan bara att försöka tagga till nu innan man har slösat bort hela dan på att vakna.
Idag ska jag hem till Alexander och hjälpa honom att fixa till i hans lägenhet. Vi behöver mycket tid så jag ska försöka åka snart :)

Hej!!

Försvann där i ett par dagar. Jag har knappt varit hemma på hela veckan. Ikväll ska jag in till stan för att träffa lite kompisar. Hur ska man hinna med att börja jobba sen egentligen? :P
Angående den där mobil-räkningen kan jag berätta att jag ringde för att prata med dem och de gick med på att ta bort 3000 kr från min räkning, vilken jäkla lättnad! :)
Nu måste jag gå till tåget, hejhej!

3700 spänn för ingenting

Fick precis en liten chock när jag ringde tele2!! Jag hade fått ett SMS om att jag nu surfat för 500 kr denna månad trots att jag inte ens använder mobilen för surf, lite irriterande om man råkat komma åt nåt av misstag tänkte jag, så jag ringde upp dem för att kolla var detta kom ifrån så att det inte skulle hända igen. Då visar det sig att det ligger en faktura på 3700 kr(!!!!!) från förra månaden och väntar på mig som de inte hunnit skicka ut än. "Ibland finns det funktioner på mobilen som uppdateras automatiskt genom internet utan att du gör något" fick jag till svar när jag undrade hur det gått till. Nä fyfan, det här är ju helt otroligt. Det här ska jag överklaga :(

8 januari

Hej!
Idag åkte jag och syrran ut till stallet och jag red ut på hennes häst. Emma fick dirigera lite eftersom jag bara har suttit på en hästrygg en gång förut. Det var en solig och jättefin vinterdag :)
Sen blev det en tripp till Ikea och jag köpte bland annat några förvaringslösningar till min minimala garderob, så imorgon blir det till att åka hem och organisera.


Uppsala

Hej!
Nu befinner jag mig i Uppsala. Är här och hälsar på familjen :) Vi har ätit pizza och tittar på videoinspelningar som pappa filmade när de var och hälsade på mig i Australien.
En bild på lilla Estelle. Hon är ett år nu men ser fortfarande ut som, och är lika lekfull som en kattunge.
Jag hittade det här i lillasyrrans rum. Lite nostalgi från när man var mindre. Tänkte att det kunde va kul att köra på nåt som man inte brukar ha nu för tiden iaf ;)
Till och med min kamera fick en glitterchock.

Hej sötisar!

Idag har jag sysslat med mitt nya jobb: att söka jobb...ja det tar ju lite mer tid än jag har räknat med men det är väl bara att kämpa på :)
Nu ska jag in till söder för några cider.
Tänkte bara kika in och säga hej!

Sol och vita stränder

Häromnatten drömde jag att jag var i Grekland och nu visar de Mamma Mia på tv.. åh vad jag längtar tillbaka till paradiset! Nu var det flera år sedan jag var där...vem vet, kanske blir det en liten tripp dit i år :)

En gammal bild därifrån, det här är i Aten om jag inte mins fel :)

Great Wall of China

Eftersom jag som sagt inte hade någon dator under en stor del av min resa kommer det lite uppdateringar/bilder såhär i efterhand istället. Som några av er kanske vet var jag ju i Peking i december. Det häftigaste där var ju lätt Kinesiska muren. Riktigt fascinerande. Här kommer några av mina bilder därifrån.
Man var tvungen att ta en lååång trappa för att ens komma fram då muren är byggd väldigt högt upp.
Jag tyckte att det var jättefint där med all snö.
Första glimten av muren!
 
 
 


 
Muren var riktigt tuff att gå i. Den var så brant och ojämn på många ställen. Som ni ser på den här bilden går det liksom bara rätt ner.
 

5 januari

God morgon!
Vad händer idag då? Jag har inte så mycket planerat på dagen men lite senare kommer en vän från Kanada till Stockholm för att besöka Sverige i ett par dagar så ikväll blir det utgång :)

I wish that I could fly...

..Into the sky. So very high. Just like a dragonfly. I'd fly above the trees. Over the seas in all degrees. To anywhere I please.

Vinter?

Vad glad jag blev idag när jag vaknade upp och det var soligt! Väldigt varmt var det också för att vara januari.

Kungsträdgården

När jag var i Australien köpte jag en ny kamera inför min Nya Zeeland-resa som jag bara älskar så jag hade även sett fram emot att fotografera med den nu när jag kom tillbaka till Stockholm. Det brukar ju annars inte bli att man fotograferar sin egen stad liksom. Det tråkiga är bara att det ofta är så grått här att ljuset på bilderna inte blir nå fina. Men ibland tycker jag att det kan det vara kul att leka med svar-vit effekten istället om det passar för motivet :)

Shopping

Ganska enkel skjorta, men går ju att matcha på alla möjliga sätt. Kändes som ett bas-plagg som saknades i min garderob.
Jag älskar den lite cowboy-inspirerade stilden :)

Tredje januari

Hej hej!
Jag har aldrig varit en morgonmänniska men när man har sovmorgon och tid att ta det lugnt tycker jag att det är en riktigt mysig del av dagen :) Gillar att starta dan med en god frukost som idag :)
Idag var jag i stan och träffade Cilla och Alexandra. Så kul att se alla igen efter ett år borta <3
Sen blev det lite spontan-shopping, bilder kommer upp snart :)
En bild från stan idag.

Jobb-sökande

Nytt år och nya krafter! Då var det dags ett bli seriös igen. Lite grann i alla fall. Så idag har jag suttit och sökt en massa jobb och målet är att ha ett heltidsjobb innan månaden är slut :)
Lite choklad är bra för att hålla motivationen uppe :D
Lite senare kommer Alexander och hälsar på. Vi tänkte laga kycklingtacos med guacamole och titta på nån film, kanske Beck :)

Gott nytt år!

Hej!! Nu var det riiktigt länge sedan jag bloggade. De tre största orsakerna har varit att min laptop som jag hade med mig till Australien gick sönder, jag hade inte internet där jag bodde och jag hade inget svenskt tagnentbord så det blev helt enkelt för krångligt att hålla bloggen uppdaterad och jag la det på hyllan ett tag. Men nu har jag alla de tre förutsättningarna så jag tänkte väl börja kika in här igen :)
Det nya året har börjat väldigt bra! Gårdagen spenderades med vänner och familj från morgon till kväll. Jag var på fika hos moster där även familjen och mormor var och jag fick äntligen se min lilla (eller stora kanske jag ska säga ;)) kusin igen som bara vara några månader när jag lämnade Sverige. En sån sötnos!
Sedan åkte jag in till stan för att käka lite och vem sitter inte på just den restaurangen som jag ska till? Jo min vän Cilla som inte ens bor i Sverige längre utan bara är i Stockholm och hälsar på en snabbis! Det var ett förvånat men kärt återseende :D
Efter det blev det en cider med fina Karin som jag inte heller sett på över ett år! Sedan jag kom hem har näsan alla (om inte varje?) dag spenderats med att ta igen tid med mina nära och kära <3
Min nyårsafton var väldigt lugn men slog ändå ganska många nyårsaftonar som inte riktigt blev som man tänkt sig konstaterade vi! En trevlig kväll helt enkelt.
Elin var lika söt som vanligt.
Jag upptäckte en fördel med att bo på elfte våningen; första parkett till att se fyrverkerierna.
Jag älskar hur ljuset från raketerna färgade huset mittemot rosa ;)

RSS 2.0